Aktuellt

AKTUELLA PROJEKT

 

Förgänglighet - Pilot

2019

 

Produktionsbolaget Joel Marcus Creative med manusförfattaren/regissören Marcus Enochsson i spetsen har under sommaren spelat in en längre pilot:


Bröderna Lars och Johan hittar i stadens kyrka en hemlighetsfull tavla som visar sig vara målad av en släkting som levde på 1800-talet. Släktingen försvann under mystiska omständigheter och när bröderna börjar nysta i denna gåta tillsammans blir de också tvungna att börja nysta i sin relation till varandra.


I rollerna: Peter Öberg, Fredrik Gunnarsson, Emelie Dahlskog m.fl.

Lunds Domkyrka
Lunds Stifts Kyrkospel

Lunds Stifts Kyrkospel - "Någon som du"

2019

 

Vem är din förebild och varför? Är du själv en förebild för någon annan?

Vi har alla någon gång stått inför en situation då vi bevittnat en orättvisa av något slag. Då något säger oss att nu, just nu borde jag säga något eller agera för att det är det enda rätta. När du tar steget och vågar det så blir du också en förebild för någon annan. 


Kyrkospelet i Lunds Stift har en lång tradition - kanske inte lika lång som kyrkan är gammal - Lunds Domkyrka byggdes under tidigt 1100-tal.

Att få vara i det här rummet, i domkyrkan, med musik, dans, teater och liturgi, är en fantastisk upplevelse och i år är jag en del av denna härliga tradition.


Regi: Lotten Roos

Text: Liv Elf Karlén

Medverkande: Peter Öberg, Tilde Gavelin, Jones Alsaadi, Ella Billquist, Jens Ulvsand, Veronica Kröll Voetmann och Josefin G Andersson.

Aladdin

2019

 

Återigen har jag fått det hedersamma uppdraget att ge röster till en av de mest folkkära Disneyböckerna - som GoBoken ger ut under 2019 via Disneyklubben.

 

Det som gör böckerna extra spännande att få göra är blandningen mellan att vara berättarrösten och samtidigt hitta "rätt" röst för de 12 olika karatärerna i boken...

 

  • Aladdin
  • Prinsessan Jasmin
  • Anden
  • Jafar etc.

Masterclass

2019

 

Under mina masterclasses blandar och ger jag ur mina erfarenheter från arbetet med Groth-tekniken och Chubbuck-tekniken.

Det handlar framför allt om att hitta SIN personliga väg in i den text (manuskript som sångtext) eleverna arbetar med.

 

Under året är jag bland annat på Musikteaterskolan i Bjärnum (Markaryds Folkhögskola) där jag arbetar med flera av mina yrkeserfarenheter i kombination - talteater/musikteater/musikal.

Malmöfestivalen

Augusti 2019

 

Jag och Eva Westerling kommer tillbaka även i år som konferenciärer och publikvärdar på Malmöfestivalens barnland 9-16 augusti.

Vi ska se till att alla barn (och även vuxna) får den bästa av upplevelser - allt från experiment, allsång och disco till omplåstring av getingstick.

Malmöfestivalens MaPa

KONTAKT

 

Karlsgatan 38

268 71 Teckomatorp

 

mail(at)peteroberg.se

 

Tel: (+46) 0739 - 37 40 80

Peter Öberg - frilansande skådespelare

 

Mina uppdrag varierar mellan musikaler på arenor med en 10 000-hövdad publik, via klassrumsteater, till att läsa in böcker, undervisa eller att hålla i begravningar.

Copyright @ All Rights Reserved